Aktuelt

NPE-skandalen: En kamp for rettferdighet for vaksineskadde

Hos Advokatfirmaet Lippestad har vi omfattende erfaring med å bistå personer som har opplevd bivirkninger etter Covid-19-vaksinering. Vi jobber innen helse- og pasientskaderett og står opp for de som føler seg urettferdig behandlet av ulike aktører, inkludert offentlige organer og forsikringsselskaper, som håndterer erstatningskrav etter vaksinasjon.

Fredrick Andersen valgt inn som styremedlem

Advokatfirmaet Lippestad AS er i en fase med strategisk vekst og utvikling, der vi styrker vår posisjon som advokatfirma i Norge. Vi utvider vår juridiske ekspertise og samfunnsengasjement, og tilpasser oss nye markedsmuligheter og kundebehov. Med omfattende juridisk bistand til næringsliv, organisasjoner og privatpersoner, kombinerer vi dyp juridisk kompetanse med en sterk forståelse av samfunn og politikk. Vi er store nok til å håndtere komplekse juridiske utfordringer, men små nok til å gi personlig oppfølging som gjør en forskjell for våre kunder.

Agder lagmannsrett konkluderte med at NAVs vurderinger må basere seg på fakta, ikke på antagelser

Vi har nylig vunnet frem i en sak i Agder lagmannsrett som har prinsipiell betydning for yrkesskadesaker. Saken gjaldt en sykepleier som ble skadet på jobb, men som fikk sitt krav om yrkesskadegodkjenning avslått av NAV. NAV mente at forsinkelsen på to måneder fra skaden skjedde til hun oppsøkte lege, var tilstrekkelig grunn til å avslå søknaden.

Regjeringen Overprøver UDI – Palestinske Medisinstudenter Får Oppholdstillatelse

Vi er opptatt av like rettigheter og mangfold, og vi er glade for å kunngjøre at regjeringen har valgt å overprøve UDI sitt vedtak og gi ti palestinske medisinstudenter oppholdstillatelse. Dette er en viktig seier for studentene, som nå kan fortsette sine studier ved Universitetet i Oslo. Vi er stolte av advokat Halvor Frihagen som har jobbet intensivt med denne saken den siste tiden.

Suksessfull prosedyre for Thea Kristine Seim Sønstelie i sin første sak

Forrige uke opplevde vi en milepæl da vår advokatfullmektig, Thea Kristine Seim Sønstelie, prosederte sin første sak i Oslo tingrett. Prosedyre, som innebærer å føre en sak for retten, er en viktig del av vårt juridiske arbeid. Dette inkluderer alt fra å forberede sakens dokumentasjon til å presentere argumentene i retten. Å kunne prosedere en sak er en ferdighet som krever grundig forberedelse, faglig kunnskap og evnen til å argumentere effektivt.

Nye krav til arbeidsavtaler: Er du oppdatert?

ferie, 60 år

Ferie: Hvilke regler gjelder for ansatte over 60 år?

Fra det året ansatte fyller 60 år, gjelder det egne regler for ferie og feriepenger. Dette inkluderer blant annet rett til mer ferie i tillegg til en noe høyere sats for feriepenger. Her får du en oversikt over de viktigste reglene.
miste jobben

Står du i fare for å miste jobben?

Pass på at rettighetene dine blir ivaretatt!
Nedbemanning for arbeidstakere

Arbeidsgiver nedbemanner – hva kan jeg gjøre?

Mange jobber i bransjer som er spesielt konkurranseutsatte eller som opplever utfordrende økonomiske tider. Dersom en arbeidsgiver ønsker å nedbemanne, er det strenge regler som gjelder. Hva bør du gjøre om du står i fare for å bli nedbemannet?

Fremtidsfullmakt – derfor er det viktig for deg!

I Advokatfirmaet Lippestad mener vi at alle har behov for en fremtidsfullmakt, og vår oppfordring er klar - skriv en fremtidsfullmakt før det er for sent.

Streik blant advokater: Hva handler det om?

Du har kanskje hørt om det i nyhetene eller sett det nevnt på sosiale medier: Advokater går til streik. Men hva handler egentlig denne streiken om, og hva kan det bety for oss alle?

Voldtektsutvalget retter kraftig kritikk mot myndighetenes håndtering av voldtekt

Voldtektsutvalget leverte sin rapport «Voldtekt – et uløst samfunnsproblem» på kvinnedagen 8. mars 2024. En av konklusjonene er at «Utvalget finner ikke tegn til at myndighetene tar tak i det store omfanget av voldtekt.»

Brukt sommeren på å legge kabal – og landet på omorganisering?

Ferien gir ofte rom til å tenke litt nytt. Kanskje har du brukt noen av ukene til å se på hvordan ting fungerer. På hvem som gjør hva. På flyten i arbeidsdagen. Og kjent på at noe bør endres.
Bilde av en hytte på en øy

Fra hytta til kontoret – når ferien blir avbrutt

Du er i gang med ferien. Kanskje på hytta, kanskje i utlandet. Så ringer telefonen. Det er arbeidsgiver – og du blir bedt om å komme tilbake.

Syk i ferien – hva nå?

Du har gledet deg i ukevis. Endelig fri. Men så våkner du med feber og skjelver på dag to av sommerferien. Er det bare uflaks – eller har du rettigheter?
Bilde av en hytte i den norske fjellheimen.

Pålogget fra hytta – er det ferie?

Det er sol på terrassen, du har logget av Slack, men mobilen plinger fortsatt. Et kjapt møte på Teams. Noen e-poster. Kanskje en rask telefon. Men du er jo på hytta. Har du egentlig ferie?

Fore! Og så kom erstatningskravet

En frisk sommerdag. Du står på tee 7, føler deg som Viktor Hovland og drar til. Men i stedet for å lande på greenen, lander ballen på frontruta til en bil. Hvem har egentlig ansvaret nå?
Arbeidslivsgjengen i Advokatfirmaet Lippestad

En trygg start på arbeidslivet – også i sommerjobben

For mange unge er sommerjobben det aller første møtet med arbeidslivet. Da er det ekstra viktig at arbeidsforholdene er trygge, forutsigbare – og i tråd med loven.

Psykososialt arbeidsmiljø – tydeligere krav eller mer konflikt?

Nye lovendringer i arbeidsmiljøloven § 4-3 presiserer arbeidsgivers plikt til å sikre et fullt forsvarlig psykososialt arbeidsmiljø. Men vil tydeligere krav gi bedre arbeidsmiljø – eller øke konfliktnivået?
Daglig leder Geir Lippestad, advokat Petter Hohmann og kontorsjef i Halden, Anne-Marthe Bodal Bye

Et solid tilskudd til laget: Petter Curteis-Hohmann blir en del av Advokatfirmaet Lippestad

Det er med stor glede og stolthet vi ønsker advokat Petter Curteis-Hohmann velkommen til Advokatfirmaet Lippestad!

GPS i firmabil – hva sier loven?

Mange arbeidsgivere bruker GPS-sporing i firmabiler for effektiv drift og dokumentasjon. Men det finnes klare grenser for hva som er lov. Her får du en juridisk gjennomgang av kravene til GPS-overvåking etter arbeidsmiljøloven og GDPR.

Overvåking på arbeidsplassen – hva er lov, og hvor går grensen?

Overvåking på jobb krever klare regler og rettslig grunnlag. Her får du oversikt over hva arbeidsgiver kan, bør og ikke bør gjøre.
Bilde av Italiensk by

Arbeidsgivers styringsrett i valg av ferier: Hva du bør vite

Ferietid er en viktig del av arbeidslivet, både for arbeidstakere og arbeidsgivere. Mens arbeidstakere gjerne ønsker å avvikle ferie i juli, er det ikke alltid mulig å imøtekomme alles ønsker.

Ekspertvitne i internasjonal barnebortføringssak

Som advokater står vi ofte i situasjoner der både vår juridiske og menneskelige kompetanse blir satt på prøve. En nylig utfordring for vår advokat Halvor Frihagen var å fungere som ekspertvitne i en internasjonal barnebortføringssak, hvor han skulle forklare norsk rett for en amerikansk domstol.